Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta
PrinteazaPlacintele cu carne de miel, ceapa verde si menta din: carne de miel, aluat de foitaj, unt, ceapa verde, ardei gras, frunze de menta, sare si piper.
- 600 g carne de miel
- 500 g aluat de foitaj
- 50 g unt
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei gras rosu
- 6-7 frunze de menta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o cât mai mărunt. Prăjiţi-o în unt şi 3-4 linguri cu apă, la foc mic, până când se evaporă toată zeama din tigaie iar carnea începe să se prăjească în unt. Puneţi din nou o ceşcuţă cu apă fierbinte şi fierbeţi carnea până ce se evaporă din nou toată apa.
Puneţi apoi peste carne ceapa şi ardeiul gras curăţate, spălate şi tocate mărunt. Căliţi-le împreună cu carnea 4-5 minute. Tăiaţi din aluat 16 pătrate cu latura de 6-7 cm. Puneţi pe 8 dintre acestea câte 1 -2 linguri din amestecul de carne, mentă şi legume şi acoperiţi-le cu celeilalte 8 pătrate de aluat.
Presaţi bine pe margine cu o furculiţă şi puneţi plăcinţelele astfel pregătite în castronele sau, în lipsa acestora, într-o tavă, pe hârtie de copt. Coaceţi-le în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 35 de minute.
Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta
Pofta buna!