Sufleu de dovlecei

Printeaza

Sufleu de dovlecei

Ingrediente:Sufleu de dovlecei

  • 3 dovlecei
  • 3 linguri de unt
  • 2-3 linguri făină
  • 1 pahar lapte
  • 5 linguri caşcaval ras (sau parmezan)
  • 4 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm dovlecei potriviţi, fără se­minţe, şi îi punem în apă clocotită cu sare. Cînd sînt fierţi, turnăm puţină apă rece în cratiţa cu dovlecei, apoi îi scoa­tem şi îi punem pe o farfurie, sub o seîndură, cu o greutate deasupra, şi lăsăm să se scurgă apa.

Tăiem dovleceii în cu­buri mici, îi aşezăm într-un vas de sticlă rezistentă la foc sau de piatră, cu două linguri de unt, şi îi punem pe plită la foc slab, ca să piardă apa încet.

Intr-o cratiţă, topim o lingură de unt proaspăt, adăugăm făina, amestecăm şi turnăm deasupra lapte fierbinte. Ameste­căm cu telul şi presărăm piper şi sare. Cînd sosul s-a îngroşat, tragem cratiţa de la foc, adăugăm 3 linguri de caşca­val (sau caşcaval amestecat cu şvaiţer) şi gălbenuşurile. Amestecăm mereu.

Luăm un sfert din dovlecei, îi tocăm puţin cu cuţitul şi îi amestecăm cu sosul alb. Batem albuşurile spumă şi le ames­tecăm încet cu sosul alb.

Presărăm puţin caşcaval peste dovle­ceii din vasul de sticlă, turnăm sosul alb, aranjăm frumos şi presărăm din nou pu­ţin caşcaval. Dăm vasul la cuptor potri­vit. Sufleul este gata în 30 minute.

Dacă nu servim sufleul imediat, lăsăm cupto­rul deschis, punînd vasul lîngă uşa cup­torului. Cu 1/4 de oră înainte de a-1 servi, dăm sufleul în mijlocul cuptorului şi în­chidem uşa.

Nu deschidem decît în momentul cînd sufleul este gata, şi îl servim imediat la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.