Tort de piscoturi cu capsune

Printeaza

Tort de piscoturi cu capsune din: piscoturi, capsune, oua, lichior, mascarpone, zahar.

Ingrediente:Tort_de_piscoturi_cu_capsune

  • 1/2 kg piscoturi proaspete
  • 1/2 kg capsune
  • 4 oua
  • 20 ml lichior
  • 400 g mascarpone
  • 200 g zahar

 

Mod de preparare:

Pregătim căpşunele. Le spălăm bine şi tăiem felii. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul. Amestecăm continuu, 10 minute, încorporăm brânza mascarpone. Frecăm energic până se amestecă totul foarte bine. Separat batem albuşurile spumă, cu un praf de sare. După ce spuma s-a închegat, o adăugăm peste crema de gălbenuşuri.

Punem crema pe platoul pe care dorim să montăm tortul. O nivelăm pentru a obţine o formă rotundă, ca un blat de tort. Inconjurăm tortul de cremă cu pişcoturi, puse pe verticală. Se vor lipi de cremă şi nu vor cădea. Pentru un aspect frumos, le putem lega cu panglică alimentară.

Peste cremă, în interiorul tortului, vom umple cu căpşune tăiate felii. Stropim totul cu o linguriţă de lichior de căpşune şi păstrăm la rece.

Tort de piscoturi cu capsune

Tort_de_piscoturi_cu_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.