Rulouri cu crema de castane

Printeaza

Rulouri cu crema de castane din: faina, unt, albusuri, zahar pudra, sare, castane, zahar vanilat, frisca, ciocolata, scortisoara, menta.

Ingrediente:Rulouri_cu_crema_de_castane

  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 4 albuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură şi decor:

  • 200 g castane fierte şi decojite
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 ml frişcă lichidă
  • topping de ciocolată
  • scorţişoară pudră
  • câteva frunzuliţe de mentă

 

Mod de prepare:

Pasezi în blender castanele fierte împreună cu 1-2 linguri de frişcă. Amesteci piureul obţinut împreună cu frişca şi zahărul vanilinat. Păstrezi crema la rece.

Mixezi untul cu zahărul pudră, un vârf cuţit de sare şi zahărul vanilinat.

Baţi albuşurile spumă tare, după care le încorporezi în pasta de unt, alternând cu făina cernută.

Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului şi pui câte o lingură de compoziţie, în strat subţire, sub formă de disc. Nu pui mai mult de 6 discuri la o coacere.

Introduci tava în cuptor şi coci discurile de aluat până încep să-şi schimbe culoarea şi se rumenesc uşor pe margini.

Scoţi cercurile de aluat şi, fierbinţi, le rulezi rapid pe suluri realizate din folie de aluminiu, presând uşor marginile care se suprapun, ca să nu se desfacă.

Umpli rulourile cu crema de castane, folosind un poş. Le decorezi cu topping de ciocolată, le poţi presăra cu puţină scorţişoară pudră şi le decorezi cu frunzuliţe de mentă.

 

Rulouri cu crema de castane

Rulouri_cu_crema_de_castane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.