Pulpa de miel cu caise

Printeaza

Pulpa de miel cu caise din: pulpa de miel, usturoi, caise, sare, piper, ulei, cartofi, ceapa, menta.

Ingrediente:Pulpa de miel cu caise

  • 6 căţei de usturoi
  • 8-10 caise uscate
  • 1 pulpă de miel de 1,8 kg cu os
  • sare
  • piper
  • 1 ceşcuţă ulei
  • 800 g cartofi
  • 2 cepe mari
  • caise din conservă
  • mentă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri 2 căţei de usturoi. Tăiaţi felii fine caisele uscate şi combinaţi-le cu usturoiul.

Spălaţi şi ştergeţi cu un şervet foarte curat pulpa de miel. Daţi-i sare şi piper. Crestaţi apoi pulpa cu un cuţit ascuţit şi împănaţi-o cu caise şi usturoi. Ungeţi pulpa cu ulei, puneţi-o în tavă şi coaceţi-o la cuptor 40 de minute.

Curaţaţi cartofii în cuburi mari, apoi curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi restCil de usturoi.

Verificaţi dacă friptura din cuptor este pătrunsă. Puneţi în tavă cuburile de cartofi, ceapa şi usturoiul. Potriviţi de sare şi de piper după gust. Lăsaţi tava la cuptor 60 de minute. Din când în când stropiţi friptura cu sosul din tavă.

Când aduceţi preparatul la masă, puneţi pe platou cartofii împreună cu pulpa de miel. Garnisiţi totul cu bucăţi de caise din conservă şi cu frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.