Prajitura cu miere de albine si nuci

Printeaza

Prajitura cu miere de albine din: faina, zahar, oua, bircarbonat, smantana, nuci, zahar pudra, zahar vanilat, esenta de rom.

Ingrediente foi:Prajitura cu miere de albine si nuci

  • 300g faina
  • 120g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat

Ingrediente crema:

  • 250ml smântâna
  • 750g nuci macinate
  • 250g zahar pudra
  • 50g zahar vanilat
  • 50ml esenta de rom

 

Mod de preparare:

Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la rece, de seara pâna dimineata. A doua zi se împarte în trei si se coc trei foi pe dosul tavii.

Se pun ingredientele la fiert. Se amesteca bine, ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se fierbe 15 minute si apoi se lasa la racit. Se adauga esenta de rom când este aproape rece crema.

Se umplu foile cu aceasta crema si se pune prajitura in frigider pâna a doua zi. Se taie în patrate si se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.