Piept de vitel cu prune

Printeaza

Piept de vitel cu prune din: piept de vitel, prune, cuisoare, unt, sare, pesmet, oua, zahar, ficat, cartofi, morcovi, faina, supa.

Ingrediente:

  • 1,5 kg piept de viţel
  • 250 g prune uscate
  • 4 bucăţi cuişoare
  • 150 g unt
  • sare
  • 150 g pesmet
  • 3 ouă
  • puţin zahăr
  • 200 g ficat
  • 350 g cartofi
  • 350 g morcovi
  • 1/2 lingură făină
  • 2 linguri sos de friptură
  • 1/4 l supă

 

Mod de preparare:

Faceţi pe bucata de piept 3-4 tăieturi transversale ca nişte buzunare. Scoateţi sâmburii de la prune, tăiaţi-le în felii subţiri, apoi fierbeţi-le cu apă şi cuişoare măcinate, 50 g de unt şi puţină sare. Când acestea sunt gata, bine scăzute, adăugaţi pesmetul, ouăle şi ficatul sotat.

Cu aceasta compoziţie umpleţi pieptul de viţel, puneţi-l într-o tavă unsă. cu unt sau grăsime, adăugaţi sare şi piper, după care daţi tava la cuptor cu foc domol.

Când pieptul este rumenit, scoateţi-l din tavă şi faceţi sosul cu făină, 2 linguri sos de friptură şi 1/4 l supă.

După numai 5 minute de clocote domoale, tăiaţi pieptul de viţel în bucăţi mai groase. Puneţi-le pe platou, garnisiţi-le cu piure de cartofi, morcovi natur şi sotaţi cu unt. Stropiţi cu câteva linguri de sos şi restul aduceţi-l în sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.