Meniu – usor de preparat si foarte gustos
PrinteazaMeniu – usor de preparat si foarte gustos: Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.
Ciorba cu dovlecei, ardei gras si cartofi
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 2 cepe mici
- 4-5 cartofi
- un ardei gras verde
- un dovlecel
- sucul unei lamai
- 2 linguri ulei
- cateva fire patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt, morcovii, dovlecelul şi cartofii, cuburi mici, iar ardeiul fâşii. In oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi apoi se pun toate legumele. Se lasă la călit 10 minute, la foc mic. Se toarnă apă în funcţie de cât de deasă se doreşte a fi ciorba şi se lasă la fiert, potrivind gustul de sare.
Se verifică dacă legumele sunt fierte şi se acreşte cu sucul strecurat de lămâie. Se sărează, după gust. Se trage oala de pe foc, se pune pătrunjel şi se lasă 5 minute cu capac deasupra.
Ciorba cu dovlecei, ardei gras si cartofi
Paste cu carne tocata de vita si usturoi
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 ardei grasi rosii
- 300 g carne de vita tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura bulion
- 400 g rosii decojite (conserva)
- sare
- piper
- 300 g paste scoici mari
- 1 lingura busuioc tocat
- 2-3 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se pregateste ardeiul gras si se taie cubulete. Carnea tocata se prajeste in ulei pana devine sfaramiciaoasa. Se adauga ceapa si usturoiul, se calesc putin impreuna.
Se adauga bulionul, urmat de rosii si cuburile de ardei gras, sare, piper si se lasa sa fiarba circa 20 de minute, pana ce se ingroasa. Se fierb pastele al dente in apa cu sare.
Se adauga sare si piper, dupa gust. Se trec pastele prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se umplu cu amestecul de carne, folosind o lingura. Se asaza pe farfurii si se presara parmezan.
Paste cu carne tocata de vita si usturoi
Prajitura cu fructe uscate
Ingrediente:
- 1 ou
- 5 lingurite de zahar
- 100 g unt
- 1 pahar de faina
- 1 lingurita praf de copt
- nuci, curmale, stafide
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 250C. Tocati marunt fructele uscate. Bateti bine oul cu zahar pana se omogenizeaza. Adaugati faina si praful de copt, se amesteca bine. Se incorporeaza fructele uscate si se amesteca bine.
Ungeti tava de copt. Se toarna aluatul in tava, apoi dati la cuptor si coaceti aproximativ 10 minute. Puteti decora cu zahar pudra dupa ce se raceste. Taiati se serviti.
Prajitura cu fructe uscate
Pofta buna!