Fursecuri impletite

Printeaza

Fursecuri impletite

Fursecuri impletite

Ingrediente:

  • un kilogram făină
  • 50 g drojdie
  • 350 ml lapte dulce
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 150 ml ulei
  • două linguri de pudră de cacao
  • o linguriţă de sare
  • o jumătate de sti¬cluţă cu esenţă de rom
  • ciocolată albă
  • ciocolată neagră
  • fructe confiate

Preparare:

Drojdia se dizolvă într-un castron cu puţin lapte călduţ şi o lingură de zahăr. Se adaugă făină cît să rezulte un aluat curgător mai gros, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să crească.

Restul de lapte se încălzeşte, se amestecă bine cu zahărul tos rămas, trei ouă, esenţa de rom şi sarea. Se adaugă drojdia dospită, se amestecă bine cu un tel şi se toarnă peste făina cernută.

Se frămîntă pînă rezultă un aluat omogen, un pic lipicios, apoi se toarnă uleiul. Se mai frămîntă cinci minute, se lasă să crească la loc cald, apoi se împarte în două părţi.

O parte se lasă simplă, iar a doua se amestecă bine cu pudra de cacao. Se mai lasă la dospit zece minute, se fac fitile subţiri şi se împletesc în două culori.

Se taie în bucăţi potrivite, se lipesc la capete, se ung cu ou bătut şi se coc 30-35 de minute la foc potrivit.

Fursecuri împletite

Fursecuri împletite.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.