Crochete de cartofi cu cascaval

Printeaza

Crochete de cartofi cu cascaval din: cartofi, faina, cascaval, sare, piper, mazare, oua, pesmet, ulei.

Ingrediente:Crochete de cartofi cu cascaval

  • 1 kg cartofi
  • 150 g făină
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • 200 g mazăre din conservă
  • 3 ouă
  • 100 g pesmet
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă de coajă, se lasă la răcit şi se trec prin maşina de tocat.

într-un vas se amestecă cartofii cu caşcavalul ras, piperul, sarea, mazărea scursă de zeamă şi 1 ou. Se amestecă bine şi apoi se încorporează 100 g făină, frământându-se până ce se obţine un aluat potrivit.

Aluatul se face sul, se împarte în bucăţi egale şi din ele se fac crochete lungi de 7 cm şi groase de 2 cm. Crochetele se trec prin făina rămasă, prin ouă bătute şi pesmet şi se prăjesc de jur-împrejur într-o tigaie, în ulei încins.

Crochetele de cartofi se pot prepara şi cu brânză telemea, în cantităţi egale cu cele prevăzute în reţetă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.