Broccoli pane cu piure si salata

Printeaza

Broccoli pane cu piure si salata din: cartofi, lapte, unt, broccoli, oua, sare, piper, faina, salata verde, otet de mere, ulei de masline.

Ingrediente:Broccoli_pane_cu_piure_si_salata

  • 6 cartofi de dimensiune mijlocie
  • 100-150 ml lapte dulce pasteurizat
  • 4 linguri unt
  • 1 broccoli proaspat
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingura faina
  • 1 salata verde mica
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Speli broccoli şi-l desfaci în bucheţele pe care le opăreşti în apă caldă cu sare. Când s-au înmuiat puţin, le scurgi şi le laşi să se răcească, după care le tai în jumătăţi sau în felioare subţiri. Intre timp, pregăteşti o compoziţie de consistenţa unei smântâni, din ouă şi puţină făină.

Sărezi şi condimentezi compoziţia după gust. Treci prin compoziţie fiecare bucheţel şi îl pui la prăjit într-o tigaie cu 3 linguri de unt topit şi încins. Când se schimbă culoarea, acestea sunt gata; fiind deja opărite, nu trebuie să stea foarte mult în tigaie.

In timp ce prepari broccoli pane, cureţi, speli şi tai cubuleţe cartofii, apoi îi pui la fiert. Faci un piure din cartofi, untul rămas şi lapte. îl sărezi după gust. Speli frunzele de salată, le tai în fâşii, le stropeşti cu oţet şi ulei.

Aşezi bucheţelele de broccoli pane pe farfurie şi le serveşti cu piureul de cartofi cald şi cu salată.

Broccoli pane cu piure si salata

Broccoli_pane_cu_piure_si_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.