Tort cu doua creme si glazura

Printeaza

Tort cu doua creme si glazura din: zahar, faina, alune, oua, unt, ulei, suc de lamaie, ciocolata, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Tort cu doua creme si glazura

Pentru blat:

  • 12 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri zahăr vanilinat
  • 100 g alune prăjite şi măcinate
  • 80 g făină

Pentru cremă:

  • 12 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr plus o lingură
  • 300 g unt
  • 150 g alune prăjite şi măcinate

Pentru glazura albă:

  • 300 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe ulei
  • 3-4 linguriţe suc de lămâie
  • 4 linguri apă caldă

Pentru glazura de ciocolată:

  • 50 g ciocolată neagră
  • o linguriţă ulei
  • 50 g fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilinat. Se adaugă alunele amestecate cu făina. Se împarte compoziţia în cinci părţi, care se coc separat, pe fundul unei tăvi.

Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu zahărul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute. Se lasă să se răcească, se adaugă untul şi se mixează. Se adaugă alunele şi se amestecă.

Se umplu foile cu cremă. Pentru glazura albă, se amestecă ingredientele. Se întinde glazura peste prăjitură.

Se ornează cu fulgi de ciocolată pe margine, iar deasupra cu ciocolata topită în ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.