Reteta zilei: Porumb copt cu sos de maioneza

Printeaza

Porumb copt cu sos de maioneza din: porumb, apa, maioneza, sos sriracha, chili, limeta, parmezan, patrunjel, coriandru, arpagic.

 

Ingrediente: 

Ingrediente sos:

  • ½ ceasca de maioneza
  • ½ linguriță sos sriracha
  • ¼ linguriță chili
  • coaja de la ½ limeta
  • sucul de la 1 limeta

Ingrediente topping:

  • parmezan
  • chili
  • pătrunjel, coriandru sau arpagic, tocate
  • jumatati de limeta

Mod de preparare:

Adaugati porumbul intr-un vas mare si umpleti cu apa. Lasati sa se inmoaie timp de 15 minute.

Porumb copt cu sos de maioneza

Se preîncălzește grătarul. Amestecati intr-un bol ingredientele pentru sos. Se da la rece.

Porumb copt cu sos de maioneza

Puneti porumbul pe gratar, timp de 15 minute, intorcand dupa 5-7 minute.

Indepartati apoi cojile si mai coaceti pana se rumeneste pe toate partile.

Porumb copt cu sos de maioneza

Transferati pe o farfurie, adaugati sos si topping dupa preferinta.

Serviti imediat.

Porumb copt cu sos de maioneza

Porumb copt cu sos de maioneza

Porumb copt cu sos de maioneza

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Porumb copt in crusta de fistic

Porumb copt in crusta de fistic

Porumb copt in crusta de fistic din: porumb, unt, coriandru, fistic, lime, chimen, cardamom, sare, piper, ulei de masline, branza feta. Ingrediente:  6 stiuleti de porumb 4 linguri de unt 1 1/2 cani coriandru 1/2 cana fistic sucul de la 2 lime 1/2 linguriță de chimen 1/4 linguriță cardamom sare si piper, dupa gust 1/3-1/2 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.