Păstrăvi cu cartofi

Printeaza

O reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde, patrunjel verde, cartofi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 pastravi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lamaie
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 400 g cartofi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu un şervet. Stropiţi-i cu lămâie şi condimentaţi-i cu sare şi piper, după gust. Tăiaţi verdeaţa, amestecaţi-o şi umpleţi peştii cu ea, după ce i-aţi stropit cu ulei.

Impachetaţi fiecare peşte în folie, în aşa fel, încât să nu se scurgă sucul lăsat în timpul gătirii. Puneţi peştii astfel pregătiţi într-o tavă, la cuptor, la foc potrivit, între timp, curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în rondele. Fierbeţi-le în apă cu sare. Când sunt fierte, scurgeţi-le de apă şi repartizaţi-le în patru farfurii calde.

Deasupra lor desfaceţi peştii, astfel încât sucul să se scurgă peste cartofi. Stropiţi cu lămâie şi serviţi cu pătrunjel verde presărat deasupra.

Păstrăvi cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.