Orez cu ciuperci şi curry

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu:ciuperci, cartofi, telina, ceapa, pudra de curry, stafide, oregano, usturoi, scortisoara, ulei de masline, sare, piper, fistic, migdale.

Ingrediente:

  • 150 g orez
  • 250 g ciuperci
  • doi cartofi
  • o felie de ţelină
  • o ceapă
  • pudră de curry
  • 25 g stafide
  • o lingură cu oregano tocat
  • doi căţei de usturoi
  • un vârf de linguriţă cu scorţişoară
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • fistic
  • migdale

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron cu apă rece ca să mai elimine din amidon.

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie felii potrivit de groase. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se pune uleiul de măsline într-o cratiţă, se lasă să se încingă, apoi se adaugă ceapa şi se căleşte până devine sticloasă. Se adaugă ţelina tăiată fâşii subţiri, orezul spălat şi scurs de apă, se prăjesc două minute şi se pun ciupercile.

Se amestecă, se călesc două minute, apoi se toarnă două căni cu apă. Se condimentează cu sare şi piper după gust, se adaugă scorţişoara, o linguriţă cu pudră de curry şi se fierbe totul.

Când orezul este aproape fiert se adaugă cartofii şi stafidele, se mai toarnă puţină apă şi se lasă să fiarbă. Cu cinci minute înainte  de a opri focul se adaugă usturoiul şi oregano tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.