Minirulade cu gem de capsuni

Printeaza

Minirulade cu gem de capsuni din: oua, zahar, faina, gem, frisca, lapte, gelatina, capsuni.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 g făină
  • 50 ml apă
  • sare

Pentru umplutură:

  • gem de căpsune
  • 200 ml friscă dulce

Pentru şarlotă:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 10 g gelatină
  • 500 ml frişcă
  • 300 g căpsune

Pentru decor:

  • 200 g căpşune

Mod de preparare:

Gălbenuşurile, apa şi jumătate din cantitatea de zahăr se mixează pentru a obţine un amestec spumos, alb.

Se adaugă făina, se amestecă bine si se dă deoparte.

Albuşurile se bat cu sare şi, când începe să se formeze spuma, se adaugă restul zahărului.

După ce s-a obţinut o spumă fermă, se adaugă peste gălbenuşuri.

Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie, se coace 10 minute, se scoate pe un şervet umezit, se rulează si se lasă aşa să se răcească. Apoi, se umple cu gem de căpşune si frişca bine bătută.

Se rulează şi se dă deoparte.

Pentru şarlotă, se amestecă ouăle cu zahărul şi laptele călduţ, apoi se pun la bain-marie si se amestecă până se îngroaşă.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcorit.

Se adaugă gelatina preparată conform indicaţiilor de pe plic, frişca bine bătută si căpsunele pasate şi se omogenizează.

Pereţii unui vas rotund se tapetează cu felii de ruladă. Se toarnă şarlota şi se dă la rece.

Se serveşte cu căpsune proaspete.

 

 

Minirulade cu gem de capsuni

 

Minirulade din piept de pui

Minirulade din piept de pui

Minirulade din piept de pui Ingrediente: 2-3 piepţi de pui fără os 1 lingură condiment 1 lingură muştar 3-4 cubuleţe brânză topită 10 măsline 1 gogoşar acru ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Baţi cu ciocanul de şniţele bucăţile de piept de pui şi le tai în pătrate potrivite. Fiecare pătrat îl ungi cu […]

Rulada cu afumatura

Miniruladă de pui

Miniruladă de pui Ingrediente: 3 piepturi de pui 200 g brânză cu mucegai un dovleac mic de plăcintă 100 g pesmet 3 ouă 200 ml smântână o lingură de muştar cu seminţe pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui ceapă usturoi Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.