Reteta zilei: Prajitura de casa cu gem de capsuni

Printeaza

Prajitura de casa cu gem de capsuni din: unt, faina, ovaz, zahar, gem de capsuni.

 

Prajitura_de_casa_cu_gem_de_capsuni_04

Ingrediente: 

  • 1½ ceasca unt
  • 2 cani faina
  • 1 cană de ovăz
  • 2 cani de zahar
  • 2 cesti gem de capsuni

 

 

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti o tava cu ulei.

Într-un blender procesati 1 ceasca de unt, 1⅔ cani faina, ⅔ ceașcă de zahăr și ⅓ cana ovăz.

Procesati pana se omogenizeaza. Transferati in tava.

Prajitura_de_casa_cu_gem_de_capsuni
Ungeti cu gem de capsuni.

Prajitura_de_casa_cu_gem_de_capsuni_02
In blender procesati restul de unt, faina, zahăr, ovăz.

Adaugati peste gem.

Prajitura_de_casa_cu_gem_de_capsuni_03
Coaceți timp de 25 minute, apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a tăia.

Serviti prajitura rece.

Prajitura_de_casa_cu_gem_de_capsuni_04

Prajitura de casa cu gem de capsuni

Prajitura_de_casa_cu_gem_de_capsuni_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prăjitură de casă din musli, cu dulceaţă de portocale

Prajitura de casa cu migdale

Prajitura de casa cu migdale din: margarina, faina, zahar, vanilie, ciocolata, migdale. Ingrediente: 250 g margarina 70 g făina de migdale 300 g făină 50 g zahăr brun 50 g zahăr alb esenţă de vanilie sare 100 g ciocolată de post migdale   Mod de preparare: Se amestecă cele două tipuri de făină. Margarina se […]

Prajitura de casa fara oua

Prajitura de casa fara oua

Prajitura de casa fara oua din: faina, zahar, lapte, untura, praf de copt, cafea. Ingrediente: 3 căni cu făină 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 2 linguri cu untură sare 1 praf de copt 1 ceaşcă de cafea   Mod de preparare: Cernem faina în castron, încălzim laptele pe foc cu zahărul tos […]

 

Prăjitură cu marmeladă de caise

Prajitura de casa cu marmelada

Prajitura de casa cu marmelada din: oua, marmelada, unt, zahar, vanilie. Ingrediente: 4 albuşuri 4 linguri cu marmeladă 1 lingură cu unt sare 100 g zahăr pudră vanilie   Mod de preparare: Batem spumă tare albuşurile într-un vas cu gura largă, adăugăm câte 1 lingură de zahăr, bătând amestecul cu telul sau cu furculiţa inox. […]

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Alina Malcovici

    Vreau si eu din prajitura asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.