Masa de Craciun – Retete Delicioase

Printeaza

Masa de Craciun – Retete Delicioase. Masa de Crăciun este unul dintre cele mai așteptate evenimente culinare ale anului, caracterizată de o varietate de mâncăruri delicioase și festivitate.

În timpul sărbătorilor de iarnă, familia și prietenii se adună în jurul mesei pentru a celebra, a se bucura de compania reciprocă și a savura mâncăruri tradiționale.

Masa de Craciun – Retete Delicioase

Ciorba de legume cu fidea 

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2 ardei grasi (rosu, galben)
  • 1 conopida mica
  • 1 gulie mica
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • 2 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 100 g fidea sau taitei pentru supa
  • frunze de leustean
  • condimente
  • piper
  • bors dupa gust

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele şi le tai cubuleţe, conopida o desfaci în bucheţele, iar fasolea o tai bastonaşe.

Intr-o oală de 4 l, pui apă la fiert cu condimente după gust. în ulei căleşti legumele, iar când sunt bine călite, le pui în apa care clocoteşte între timp.

Laşi să fiarbă legumele la foc mic, iar când sunt gata, adaugi fideaua şi mai laşi 5 minute, apoi condimentezi, presari verdeaţa şi supa e gata. In loc de leuştean (dacă nu preferi gustul), poţi adăuga pătrunjel, ţelină sau busuioc.

La final adaugi borsul după gust. Opreşti focul şi e gata ciorba. Serveşti fierbinte sau călduţă.

Porc cu legume si orez 

Ingrediente:

  • 500 g cotlet de porc fara os
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper alb si rosu macinat
  • sos de soia
  • un morcov
  • o ceapa rosie
  • 2 ardei capia
  • 100 g fasole verde pastai
  • 200 g broccoli
  • 300 g orez nefiert

 

Mod de preparare:

Se pune orezul să fiarbă într-un litru de apă cu sare şi se lasă să – se înăbuşe, la foc mic.

După ce a fiert, se stropeşte cu puţin ulei de măsline, se amestecă uşor să nu se rupă şi se acoperă cu un capac.

Separat, se ia cotletul de porc, se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe potrivite.

Se pune ulei în tigaie şi se adaugă cubuleţele de porc. Se călesc la foc mic şi se stropesc din când în când cu sosul de soia.

Se adaugă treptat ceapa, mor­covii, ardeii, fasolea păstăi şi, spre sfârşit, bucăţile de broccoli fierte în prealabil.

Legumele şi carnea se stropesc cu apă şi sos de soia ca să nu se ardă şi, după ce s-au rumenit, se servesc cu garnitură de orez.

Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.

Parfait de ciocolata si caramel 

Ingrediente:

  • 100 g alune de padure, rumenite si tocate
  • 200 ml lapte condensat
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie, topita la bain marie
  • 100 g caramele, tocate
  • 150 g sos de caramel – de cumparat
  • sos de ciocolata – de cumparat, incalzit, pentru servit

 

Mod de preparare:

Tapeteazâ o forma de chec dle 1 litru cu film alimentar şi presară 25 g alune, intr-un bol bate frişca şi laptele condensat spumă.

Pune jumătate din cantitate în alt bol. Incorporează ciocolata topitâi într-un bol iar în celălalt bol încorporeaază alunele ramase şi caramele

Toarnă în formă jumătate dirn cantitatea cu ciocolată, toarna jumătate din sosul caramel şi i toarnă deasupra jumătate din cantitafitea cu alune. Repetă procedeul şi dă la congelator 4 ore.

Pentru a servi, răstoarnă parfeul pe platoul de servit, stropeşte cu s sos de ciocolată şi taie felii.

Cocktail Juanita

Ingrediente:

  • 6 cl suc de maracuja
  • 6 cl suc de ananas
  • 4 capsuni mari
  • 1 cl sirop de capsuni
  • apa minerala carbogazoasa

 

Mod de preparare:

Facem piure din cele 3 capsuni, mixam bine cu sucurile de fructe, cu siropul si cu un cub de gheata.

Turnam intr-un pahar umplut pana la 2/3 cu cuburi de gehata, apoi completam cu apa minerala.

Pe marginea paharului punem o capsuna.

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.