Lebbencsleves

Printeaza

Lebbencsleves din: oua, faina, ceapa, ardei, rosie, boia, chimen, sare, piper, slanina, ulei, carnat picant afumat.

Ingrediente:Lebbencsleves

  • 2 ouă
  • 120 g făină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roşu
  • 1 roşie
  • 1 linguriţă boia
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • piper
  • sare
  • câteva bucăţele de slănină
  • 4 linguri ulei
  • opţional
  • 1 cârnat picant afumat

 

Mod de preparare:

Faci un aluat tare, din făină, ouă, 1 vârf de cuţit de sare şi, dacă mai e nevoie, puţină apă. întinzi aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, în strat de 1 mm şi îl laşi să se usuce, apoi îl tai în pătrăţele sau îl rupi. Căleşti bucăţile în 2 linguri de ulei şi le scoţi.

In uleiul rămas, căleşti ceapa şi ardeiul tăiate cubuleţe. Adaugi boiaua, chimenul, slănina tăiată şi roşia decojită mărunţită. Stingi cu 2 litri de apă fierbinte, iar după 10 minute de fierbere, pui pastele şi continui fierberea 10 minute.

Sărezi şi condimentezi supa după gust şi, opţional, o serveşti cu rondele de cârnat picant, în prealabil prăjite.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.