Coronita de cartofi cu crema de spanac

Printeaza

Coronita de cartofi cu crema de spanac din: spanac, faina, cascaval, unt, lapte, oua, sare, usturoi, pesmet, cartofi, unt, zahar brun, piper, ardei.

 

Ingrediente:Coronita de cartofi cu crema de spanac

  • 1 kg spanac
  • 2 linguriţe făină
  • 3-4 linguri caşcaval ras
  • 50 g unt
  • 1/2 cană lapte
  • 3 ouă
  • sare
  • 2 căţei de usturoi
  • pesmet

Pentru coroniţă:

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 1 cană lapte
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • sare
  • piper alb măcinat
  • câteva fâşii de ardei roşu, pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii fierbi 20 de minute, după care îi scurgi şi îi zdrobeşti.

Amesteci piureul călduţ cu untul, zahărul şi laptele. Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape şi îl opăreşti 3-4 minute în apă uşor sărată. Il scurgi şi îl toci fin.

Topeşti untul într-o tigaie şi presari făina, amesteci energic şi adaugi spanacul şi laptele.

Sărezi spanacul după gust şi îl asezonezi cu usturoi zdrobit, iar după ce se răceşte, încorporezi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Intr-un vas termorezistent înalt, uns cu unt şi presărat cu peşmet, aranjezi cartofii sub formă de coroniţă, iar în mijloc torni compoziţia cu spanac.

Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.

După ce s-a mai răcit, decorezi cu fâşii de ardei roşu. Serveşti cu salata verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu spanac si cartofi noi

Tarta cu spanac si cartofi noi din: spanac, cartofi, oua, smantana, telemea, ulei. Ingrediente: 4 cartofi noi mari 500 g spanac 2 ouă 200 ml smântână 150 g telemea o linguriţă ulei   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi şi feliaţi foarte fin se amestecă cu ulei. Se aştern ca un pat felie cu felie […]

Spanac cu cartofi si carne

Spanac cu cartofi si carne

Spanac cu cartofi si carne din: spanac, piept de curcan, cartofi, branza, unt, faina, patrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 6 cartofi 1 kg spanac 250 g brânză 100 g caşcaval 350 ml lapte 50 g unt 2 linguri făină pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie cartofii cubuleţe, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.