Chifteluţe dulci indiene

Printeaza

O reteta de chiftelute dulci indiene din: faina de naut, zahar, unt ghee, cardamom, nucsoara si nuca de cocos.

Ingrediente:Chifteluţe dulci indiene

  • 500 g faină de năut
  • 500 g zahăr
  • 200 g unt ghee
  • 5 seminţe de cardamom
  • 1 vârf de cuţit nucşoară

pentru decor:

  • nucă de cocos proaspătă (rasă)

 

Mod de preparare:

Coace faina într-o cratiţă fară grăsime, la foc mic, timp de o oră, amestecând frecvent ca să nu se ardă. Făina este gata când a căpătat o culoare maronie şi un miros specific de prăjeală.

Pune în faina caldă zahărul, seminţele de cardamom tocate, nucşoara rasă şi untul ghee. Amestecă ingredientele cu mâinile până când obţii o compoziţie omogenă.

Formează biluţe compacte şi lasă-le 30 de minute, până când se întăresc. Inainte de a le servi, presară-le cu nucă de cocos rasă.

Chifteluţe dulci indiene

Chifteluţe dulci indiene

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.