Cartofi umpluţi cu zarzavat călit

Printeaza

Cartofi umpluţi cu zarzavat călit din: cartofi, rosii, varza, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, marar, patrunjel, busuioc, sare.

Ingrediente:Cartofi umpluţi cu zarzavat călit

  • 8-10 cartofi mijlocii
  • 3-4 roşii
  • o jumătate de varză
  • doi morcovi
  • o rădăcină de pătrun­jel
  • 4 linguri cu ulei
  • mărar şi pătrunjel frunze
  • o creangă de busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se toacă varza, morcovii şi pătrunjelul, se dau pe răzătoarea mare, se călesc împreună 10 minute în ulei fierbinte. Când s-au înmuiat se adaugă două roşii descojite şi tăiate felii subţiri şi se lasă vasul pe foc până când legumele nu mai au sos.

Cartofii se spală, se fierb în coajă 20 de minute, se scot şi se curăţă cât sunt calzi, apoi se golesc de miez. Miezul bine fărâmiţat se amestecă omogen cu legumele călite. Compoziţia se sărează şi se piperează, apoi se umplu cartofii cu restul de umplutură.

Se umple forma cu apă caldă, se presară busuioc peste cartofi şi se pune în cup­tor pentru trei sferturi de oră. Cartofii se servesc calzi, cu verdeaţă tocată dea­supra şi cu salată de sezon.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.