Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole
PrinteazaArdei umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei, boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar si zeama de lamaie.
- 10 ardei grasi
- 400 g fasole boabe
- 4 cepe
- 4 linguri faina
- 6 linguri ulei
- 1 lingura boia dulce
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura frunze de telina
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita tarhon uscat
- 1 rosie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cea 8 ore. A doua zi, se fierbe până se înmoaie boabele, schimbând apa de două ori în timpul fierberii. Apoi se scurge. Se curăţă ardeii de cotoare şi seminţe. Ceapa se1 toacă şi se căleşte în 3 linguri ulei. în alte 3 linguri de ulei se căleşte usturoiul; se presară făina, se stinge cu apă şi se amestecă.
Se umplu ardeii cu un amestec de sos alb, ceapă, verdeaţă tocată, fasole boabe, boia, sare şi piper. Se aşază într-o cratiţă cu puţină apă. Se presară tarhon şi se dă la cuptor 30 min. în ultimele minute de coacere se pun deasupra feliile de roşii.
Din ulei, zahăr, lămâie, pătrujel tocat şi puţină zeamă în care a fiert fasolea se prepară un sos care se toarnă peste ardei înainte de servire.
Ardei umpluţi cu fasole
Pofta buna!