Penne cu spanac

Printeaza

O reteta de penne cu spanac din: penne, spanac, smantana, mozzarella, branza albastra, usturoi, sare, piper rosu si unt. Se potriveste cu un vin alb demisec.

Ingrediente:

  • 500 g penne
  • 500 g spanac
  • 100 ml smantana de gatit
  • 200 g mozzarella
  • 50 g branza albastra
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe rosu
  • 2 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Pune unt în tigaie şi lasă-l să se încingă. Adaugă frunzele de spanac şi lasă-le să se puţin.

Adaugă un praf de sare, usturoiul tăiat în felii şi un pic de piper roşu măcinat. Amestecă încontinuu ca să se înmoaie, dar nu foarte mult (maximum 2-3 minute).

Separat, pune o altă lingură cu unt la încins, adaugă brânza albastră, mozzarella rasă şi smântână de gătit până ce obţii un sos alb.

Pune pennele la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet.

Când sosul e gata, amestecă-l cu spanacul fript şi boabe de piper roşu.

Pune paste în farfurii, iar deasupra, sos alb cu spanac. Decorează cu boabe de piper şi frunze de spanac ori busuioc verde.

Penne cu spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.