Prajitura indesata

Printeaza

O reteta de prajitura indesata din: mere, faina, unt, zahar alb, zahar brun, oua, ciocolata, brandy, nuci pecan, stafide, scortisoara, cuisoare, nucsoara si bicarbonat de sodiu.

Ingrediente:Prajitura indesata

  • 6 mere
  • 220 g faina
  • 350 g unt nesarat + 50 g
  • 300 g zahar alb
  • 120 g zahar brun
  • 4 oua mari
  • 100 g ciocolata
  • 70 ml brandy/coniac
  • 150 g nuci pecan zdrobite
  • 100 g stafide
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita de nucsoara
  • 1/2 lingurita de cuisoare
  • 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Taie cubuleţe patru mere, căleşte-le într-un sfert din cantitatea de unt (cam 125 g), apoi lasă-le să se răcorească. Amestecă făina cernută cu scorţişoara, nucşoara şi cuişoarele măcinate. Unge cu unt o tavă rotundă şi presară zahăr alb. Bate untul până devine o spumă, apoi încorporează amestecul de zahăr alb şi brun (din care ai oprit două linguri).

Adaugă ouăle şi amestecă după fiecare dintre ele, până se încorporează. Adaugă apoi brandy-ul, bicarbonatul de sodiu stins într-o lingură cu apă caldă. Incorporează amestecul de făină şi mirodenii, merele, ciocolată mărunţită, stafidele şi nucile.

Toarnă în formă şi dă la cuptor, la foc potrivit, pentru o oră. încearcă prăjitura cu o scobitoare înainte de a o scoate.

Când este gata, lasă prăjitura să-şi tragă sufletul în forma de copt, iar după 10-15 minute, scoate inelul formei. Acoperă cu un şervet curat. Pentru decor, feliază cele două mere.

Incinge untul rămas şi căleşte merele. Când sunt gata, presară zahărul brun oprit şi lasă să se topească. Ornează cât feliile de măr sunt calde.

Prajitura indesata

Prajitura indesata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.