Clătite cu pui şi alune caju

Printeaza

O reteta de clatite cu pui si alune caju din: faina, piper, ou, lapte degresat, ulei de masline, alune caju, piept de pui, usturoi, ghimbir, ardei iute rosu, morcovi, telina, coaja de portocala, varza, sos de soia si ulei de susan.

Puiul prăjit cu morcovi, telină si varză, apoi aromat uşor cu portocală si susan este o umplutură delicioasă pentru clătite. Alunele caju sunt o sursă importantă de proteine, fibre si minerale, cum ar fi fier, magneziu şi seleniu. Deşi alunele sunt bogate în grăsimi, majoritatea acestora sunt grăsimi rmononesaturate sănătoase.

Ingrediente:Clătite cu pui şi alune caju

pentru clătite:

  • 115 g făină
  • piper după gust
  • 1 ou bătut
  • 300 ml lapte degresat
  • 1 linguriţă uiei de măsline

pentru umplutură:

  • 55 g alune caju nesărate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 300 g piept de pui fără piele si dezosat, tăiat fâşii
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt tocat foarte fin
  • 1 ardei iute roşu proaspăt curăţat de seminţe şi tocat foarte fin (opţional)
  • 2 morcovi tăiaţi betigaşe
  • 2 cozi de telină tăiate betigaşe
  • coaja rasă de la 1/2 portocală
  • 200 g varză tocată
  • 1 lingură sos de soia cu conţinut redus de sodiu
  • 1 lingură ulei de susan prăjit

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara clătitele, se cerne făina într-un castron şi se presară piper după gust. Se face o gaură în centru. Se bate oul cu laptele, apoi se toarnă în adâncitura din făină. Se amestecă treptat făina cu oul şi laptele până se formează un aluat moale.

Se unge cu puţin ulei o tigaie pentru clătite sau o tigaie mai mare şi se pune la foc mediu. Se toarnă puţin din compoziţie şi se întinde uniform în tigaie, apoi se prăjeşte clătita 2 minute. Se întoarce clătita cu o spatulă şi se prăjeşte pe cealaltă parte aproximativ 30 de secunde. Se scoate pe o farfurie încălzită şi se acoperă cu hârtie.

Se prepară restul de aluat în acelaşi mod, obţinând 8 clătite care se aşază una peste cealaltă, intercalând coli de hârtie pentru copt. Se mai adaugă puţin ulei în tigaie, dacă este nevoie. După ce s-au preparat toate clătitele, se acoperă bine cu folie de aluminiu. Se păstrează la cald.

Pentru a prepara umplutura, se încinge un vas wok sau o tigaie mare. Se adaugă alunele caju şi se prăjesc la foc potrivit timp de câteva minute sau până când devin aurii. Se pun pe o farfurie şi se lasă deoparte.

Se adaugă ulei în tigaie, apoi carnea de pui, usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute, opţional. Se căleşte totul 3 minute. Se adaugă morcovul şi ţelina şi se mai căleşte totul 2 minute. Se adaugă coaja rasă de portocală şi varza şi se căleşte încă 1 minut. Se stropeşte cu sos de soia şi ulei de susan, apoi se mai prăjeşte totul încă 1 minut. Se adaugă alunele şi se amestecă bine cu celelalte ingrediente.

Se repartizează umplutura la cele 8 clătite, după care se rulează sau se pliază şi se servesc calde, stropite cu puţin sos de soia.

Clătite cu pui şi alune caju

Clătite cu pui şi alune caju

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.