Specialitati: Placinta ciobanului

Printeaza

Este o mâncare inventată la mijlocul secolului XIX în nordul Angliei şi în Scoţia, care a constituit iniţial o modalitate de valorificare a resturilor rămase de la friptura de duminică.

Popularitatea ei a crescut odată cu inventarea maşinii de tocat carne. în mod tradiţional, se foloseşte carne de miel sau de berbec (aceeaşi mâncare făcută cu vită se numeşte cottage pie), care se toacă şi se reîncălzeşte apoi cu legumele rămase (sau proaspete, în caz câ nu a mai rămas nimic de duminică până luni), împreună cu un lichid (fie supă de carne, fie sos îndoit cu apă).

Acest amestec formează baza plăcintei. Peste carne se adaugă un strat de piure de cartofi (de preferinţă rămaşi şi ei de duminică), care se va transforma în timpul coacerii într-o crustă subţire delicioasă.

Printre cei mai înfocaţi iubitori ai plăcintei ciobanului se numără Keith Richards, unul dintre 2 membrii trupei Rolling Stones, despre care se spune că, oriunde se află în turneu cere o porţie din această mâncare (cu mult sos).

 

Placinta ciobanului

Placinta ciobanului

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.