Tequila slammer

Printeaza

Tequila slammer este o băutură care va fi întotdeauna asociată cu cel mai lejer stil de a consuma o băutură. Să bei un tequila slammer în compania prietenilor înseamnă să te bucuri de viaţă şi să nu-ţi pese de stropii care pot sări în jur.

Formula de bază este cea mai simplă cu putinţă. într-un pahar mic se toarnă o doză de tequila silver rece ca gheaţa $i o cantitate egală de băutură acidulată: limonada carbogazoasă, apă minerală carbogazoasă sau chiar şampanie.

Paharul se acoperă cu mâna, se loveşte de două ori cu putere de masă sau de tejgheaua barului, apoi se dă pe gât într-o singură înghiţitură, înainte ca băutura spumoasă să se reverse din pahar.

Slammer este un stil de a bea care a devenit foarte popular în anii ’80, printre tinerii cu cariere de succes din oraşele mari.

Modul tradiţional în care se bea în Mexic, muşcând dintr-o lime şi lingând sare de pe dosul mâinii, vădeşte la rândul său un aer de indiferenţă faţă de bunele maniere, iar slammer aparţine acestui spirit.

 

Tequila slammer

Tequila slammer

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.