Ceaiul

Printeaza

Pentru a obţine ceaiuri cu aromă plăcută, carac­teristică, este absolut necesar ca prepararea, fier­berea acestora, să se facă în vase speciale, care nu se mai întrebuinţează pentru alte scopuri.

Prepararea ceaiurilor se face prin două metode: prin infuzie şi prin decocţie.

Prin infuzie, plantele se opăresc cu apă clocotită, punîndu-le pe strecu­rătoare deasupra unui vas, peste care se toarnă apa. Se acoperă, se lasă să se aşeze şi să-şi ca­pete proprietăţile gustative, apoi se strecoară sau se filtrează şi se îndulceşte, după gust, dacă e cazul.

La a doua metodă – prin decocţie – plantele se pun direct în apa care clocoteşte, se lasă să fiarbă cateva minute, apoi se ia de pe foc, se acoperă şi se lasă să se aşeze şi se strecoară.

 

Ceaiul

Ceaiul

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.