Stufat de mazare cu bureti, usturoi verde si rosii
PrinteazaStufat de mazare cu bureti, usturoi verde si rosii
- 600 g mazăre curăţată
- 150 g bureţi
- 20 fire de ceapă verde
- 15 fire de usturoi verde
- 250 g roşii
- 4 ouă
- 150 g ulei
- sare
- piper
- 6 ardei graşi
- 1 legătură de mărar
- supă sau apă
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe in apă cu sare 5 minute, apoi se strecoară şi se pune într-o cratiţă cir ceapa si usturoiul tăiate, sare, piper, ardeii graşi curăţaţi şi fără sminţe, tăiaţi, roşiile curăţate şi tăiate, bureţii tăiaţi, uleiul şi supa.
Se dă la cuptor pînă ce lichidul a scăzut.
Se serveşte cald sarr rece cu mărarul tocat, cu garnitură de crutoane prăjite şi cu sferturi de ouă fierte.
Pofta buna!