Pulpa marinata de berbec cu garnitura de ciuperci umplute pe crutoane si cartofi ducesa

Printeaza

Pulpa marinata de berbec cu garnitura de ciuperci umplute pe crutoane si cartofi ducesa

Ingrediente:Pulpa marinata de berbec cu garnitura de ciuperci umplute pe crutoane si cartofi ducesa

  • 1,600 kg pulpă de berbec
  • 150 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 120 g ulei
  • 12 crutoane prăjite
  • 12 ciuperci mari
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1/4 l vin
  • 1 lingură făină
  • 100 g slănină afumată
  • 60 g unt
  • 1 l oţet diluat

 

Mod de preparare:

Pulpa se împănează cu slănină afumată şi se sotează cu puţin ulei. Zar­zavatul şi ceapa tăiate felii mari se fierbe cu oţetul diluat şi cu 1/4 1 vin, piper boabe şi dafin.

Cînd s-a răcit se pune pulpa şi se lasă la macerat 30 ore, întorcindu-se din cînd în cînd.

Se scoate, se pune într-o tavă adincă, cu sare, puţin piper pisat şi ulei şi se dă la cuptor cu zarzavatul din marinată circa 1 1/2 oră, stropindu-se cu lichidul de la macerat; se scoate şi se aranjează tăiată pe un platou garnisită cu ciupercile umplute pe crutoane şi cartofii ducesa.

In tavă se face un sos picant cu puţină făină, sos brun şi supă.

Se strecoară si se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.