Sufleu de cartofi cu ceapa verde

Printeaza

Sufleu de cartofi cu ceapa verde  din: cartofi, telemea de oaie, branza de vaci, smantana, unt, lapte, oua, rosii cherry, ceapa verde, cimbru verde si pesmet.

Ingrediente:Sufleu_de_cartofi_cu_ceapa_verde

  • un kg cartofi
  • 200 g telemea de oaie
  • 150 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 75 g unt
  • 200 ml lapte
  • 2-3 oua
  • 3 rosii cherry
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 crengute cimbru verde
  • 3 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcorească şi se curăţă de coajă. Se pun într-un bol de plastic şi se pasează cu blenderul. In piureul de cartofi, se adaugă untul, smântână şi laptele călduţ. Se pune sare, după gust, şi se obţine o cremă fină. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi cimbru.

Telemeaua de oaie se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă cu brânza de vaci şi cu ouăle bătute spumă. Crema de brânză se toarnă peste piureul pufos şi se omogenizează.

Se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, sare, dacă mai este ne­voie, şi se toarnă în tava tapetată cu unt şi cu pesmet. Se bagă în cuptorul preîncălzit şi, după ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu roşii chşrry şi cimbru tocat mărunt.

Sufleu de cartofi cu ceapa verde

Sufleu_de_cartofi_cu_ceapa_verde

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. am facut si eu sufleu de cartofi cu ceapa verde, ai mei au fost incantati de el 🙂

  2. Sulfeul asta nu-mi palce deloc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.