Retete culinare: Legume coapte
PrinteazaO reteta de legume coapte din: dovlecei, vinete, ardei capia, ardei, rosii, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, zahar, patrunjel si paprika.
- 3 dovlecei
- 3 vinete
- 4 ardei capia
- 2 ardei verzi
- un kg rosii
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- o lingura zahar
- o legatura patrunjel
- o lingurita paprika
Mod de preparare:
Se spală si se feliază pentru început vinetele. Se sărează si se lasă 1-2 ore să se scurgă de sucul toxic. Se curăţă dovleceii şi ardeii. Se taie rondele, se perpelesc în uleiul de măsline, se sărează şi se aşază în tavă, în straturi.
Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Se adaugă o linguriţă de paprika, zahăr, sare şi piper. Se lasă să fiarbă şi să scadă la foc mic. Se toarnă peste legumele coapte şi se bagă în cuptor. Se sen/esc ornate cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Legume coapte
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ornamente culinare