Vita cu sos

Printeaza

Vita cu sos din: carne de vita, morcovi, ulei, vin de orez, pasta de ardei, usturoi, ceapa, sare, zahar, ghimbir, piper, orez.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 2 morcovi medii, tăiaţi julien
  • 3-4 linguri cu ulei de susan
  • 2 linguri cu vin de orez
  • 1 linguriţă cu pastă de ardei iute
  • 1 lingură cu sos Hoi Sin
  • 1/4 linguriţă cu ardei iute, uscat şi pisat
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 lingură cu ceapă verde, tăiată mărunt
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 2 linguriţe cu zahăr brun
  • 1/2 linguriţă cu ghimbir ras
  • 1/2 linguriţă cu piper măcinat
  • 1/2 linguriţă cu ulei aromat cu ardei iute
  • orez cu bobul rotund, fiert

 

Mod de preparare:

Curăţă carnea de excesul de grăsime, apoi tai-o julien.

Incinge un wok (sau o tigaie mare) la foc iute şi pune uleiul de susan. După câteva secunde, înainte să apuce să fumege, adaugă carnea şi jumătate din vin.

Prăjeşte, amestecând continuu, până ce fâşiile de carne se separă, apoi micşorează flacăra şi continuă prăjitul 3-4 minute sau până când carnea este uscată (scurge excesul de lichid).

Adaugă pasta de ardei iute, sosul Hoi Sin, ardeiul iute pisat, usturoiul, sarea şi zahărul, restul de vin şi morcovii.
Măreşte din nou flacăra şi prăjeşte totul 2-3 minute, amestecând continuu.

Adaugă ceapa verde, ghimbirul, piperul şi uleiul aromat. Amestecă bine şi serveşte imediat, ornată cu frunze de pătrunjel, alături de orez fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.