Budinca de peste cu verdeata

Printeaza

Budinca de peste cu verdeata din: carne de peste, oua, ceapa, lapte, unt, smantana, patrunjel, pesmet, sos de mustar, sare, piper, unt.

Ingrediente:Budinca de peste cu verdeata

  • 250 g carne de peşte fără oase (somn, morun, nisetru etc.)
  • 3 ouă
  • un sfert ceapă
  • o franzelă mică
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri smântână
  • pătrunjel verde tocat
  • 2 lin­guri pesmet
  • 1-2 pahare sos de muştar
  • sare şi piper
  • unt şi pesmet pentru uns şi tapetat

 

Mod de preparare:

Carnea de peşte, tăiată bucăţi mici, se stinge într-o cratiţă, în puţin unt încins, împreună cu ceapa tocată mărunt.

După ce s-a rumenit puţin, se. adaugă, pe rând, amestecând mereu cu o lingură de lemn, două ouă (bătute în prealabil cu telul ori cu mixerul) şi franzela (după ce a fost înmuiată în lapte şi stoarsă bine).

După ce compoziţia rezultată s-a omogenizat, se trece prin maşina de tocat carne, apoi i se adaugă treptat, amestecând din nou, uşor, 50 g unt frecat spumă, un gălbenuş, pătrunjelul verde tocat, smântână, albuşul (de la un ou) bătut spumă tare, sare şi piper.

După omogenizare, com­poziţia se toarnă într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se coace la bain-marie timp de o oră şi jumătate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.