Salata indiana

Printeaza

Salata indiana din: cartofi, rosii, ananas, banane, zeama de lamaie, porumb, otet, ulei, mustar, sare, piper, boia, zahar, smantana.

Ingrediente:Salata_indiana

  • 500 g cartofi fierţi în coajă
  • 300 g roşii cărnoase
  • 1 ananas proaspăt
  • 2 banane
  • zeama de la 2 lămâi
  • 1 conservă mică de porumb
  • 2 linguri de oţet de vin
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 3 linguriţe de muştar
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 200 g smântână grasă
  • boia roz
  • zahăr
  • frunze de salată ca bază

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe de circa 1 cm. Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită, apoi li se îndepărtează coaja şi se taie cuburi mici.

Ananasul se curăţă şi se taie bucăţele. Bananele se cojesc şi se taie felii. Toate ingredientele se amestecă uşorîntr-un vas şi se picură pe deasupra zeama de lămâie.

Porumbul se pune la scurs într-o strecurătoare. Oţetul se amestecă cu uleiul, cu sarea şi cu piperul. Se înglobează boabele de porumb şi se lasă să se aromatizeze timp de 10 minute.

Pentru marinadă se amestecă muştarul, zeama de lămâie şi smântâna.grasă. Se asezonează puternic cu sare, piper, boia şi cu zahăr. Salata se amestecă uşor cu marinada, apoi se adaugă şi porumbul.

Frunzele de salată se spală, se şterg de apă şi se rup, apoi se capitonează cu ele un bol. Salata se aşează pe deasupra şi se păstrează acoperită la frigider timp de 15 minute.

Salata indiana

Salata_indiana

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.