Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi

Printeaza

Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi: sfecla rosie, fasole boabe, morcov, ceapa rosie, ulei de masline, otet de mere, miere de albine, sare, piper, ceapa verde.

Ingrediente:Salata_de_sfecla_rosie_fasole_boabe_si_morcovi

  • 2 bucăţi mici de sfeclă roşie
  • 150 g fasole boabe (fiartă în casă sau din conservă)
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapă roşie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet de mere (sau 1 lingură oţet balsamic)
  • 1 linguriţă miere de albine
  • sare
  • piper

Ingrediente decor:

  • 3-4 codite de ceapă verde

 

Mod de preparare:

Speli sfecla bine, cu un burete, sub jet de apă rece. O aşezi într-o oală cu apă rece şi un praf de sare. O fierbi circa 20 minute, până poate fi uşor străpunsă cu furculi­ţa. Scurgi apa, cureţi sfecla de coajă, o tai cubuleţe şi o aşezi într-o salatieră.

Poţi adăuga şi morcovul la fiert, alături de sfeclă (sau îl poţi fierbe separat). Procedezi şi cu morcovul la fel după ce a fiert.

Adaugi în salatieră aproximativ o jumătate dintr-o conservă de fasole boabe, scursă de zeamă, (sau fasole fiartă special) şi o cea­pă roşie, tăiată felii subţiri.

Separat, amesteci într-un castronaş ulei de măsline, otet de mere (sau otet bal­samic),1linguriţă de miere, sare şi piper, după gust.

Asezonezi cu sosul obtinut  ingredientele din salatieră, amesteci uşor pentru a nu le zdrobi, decorezi cu codiţe de ceapă verde tăiate rondele şi serveşti salata cu felii de pâine rumenită.

Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi

Salata_de_sfecla_rosie_fasole_boabe_si_morcovi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.