Friptura de mistret cu salvie, rozmarin si vin

Printeaza

Friptura de mistret cu salvie, rozmarin si vin din: carne de porc mistreţ, ulei, ceapă, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, sare, piper, cartofi, pastă de roşii cu ardei.

Ingrediente:Friptura de mistret cu salvie, rozmarin si vin

  • 1,5 kg carne de porc mistreţ
  • 200 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 1 -2 foi de dafin
  • rozmarin
  • salvie
  • 250 ml vin alb
  • piper
  • sare
  • 500 g cartofi
  • 4 linguri pastă de roşii cu ardei

Mod de preparare:

Carnea de mistreţ necesită a fi pusă la baiţ înain­te de preparare. Asezonezi carnea într-o pungă pentru marinare, unde adaugi o ceapă tăiată felii, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, piper, sare şi închizi punga ermetic, după care dai la frigider pentru 48 de ore.

Când scoţi carnea, o usuci bine pe şerveţele absorbante, o porţionezi şi o aşezi în­tr-o tavă, în care pui 200 ml ulei, cartofii curăţaţi şi tăiaţi pe lung, dar ceva mai groşi decât cei care sunt prăjiţi.

Adaugi sare, piper, 4 linguri de bulion de roşii cu ardei şi torni şi zeama de la marinat, strecurată înainte.

Introduci tava în cuptorul încins, dar nu îna­inte de a o acoperi cu folie de aluminiu, pentru a fier­be înăbuşit. După 40 de minute, înlături folia şi laşi friptura să se rumenească timp de 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.