Tocanita de iepure cu galuste

Printeaza

Tocanita de iepure cu galuste din: iepure ceapa, untura, morcovi, ardei gras, rosii decojite, boia, sare, piper, patrunjel verde, oua, gris, faina.

Ingrediente:Tocanita_de_iepure_cu_galuste

  • 1 1/2 kg iepure
  • 3 cepe
  • 1 lingura untdelemn sau untura
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 300-400 g rosii decojite in bulion
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde

pentru galuste:

  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita gris
  • circa 6 linguri faina

 

Mod de preparare:

Tai carnea de iepure în bucăţi şi le opăreşti cu apă clocotită în care ai adăugat oţet. Acoperi vasul şi le laşi aşa 15-20 de minute. Astfel, carnea devine mai fragedă, mai gustoasă. Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, ardeiul în fâşii, iar morcovii în rondele subţiri. Căleşti ceapa în uleiul încins, până devine lucioasă, apoi adaugi carnea şi amesteci.

Când carnea şi-a schimbat culoarea, pui ardeii, morcovii, roşiile, boiaua şi piper după gust. Stingi cu apă fierbinte, cât să acopere carnea şi laşi să fiarbă sub capac, până se pătrunde.

Baţi ouăle împreună cu grisul, 4 linguri de făină, sare şi piper după gust. Adaugi treptat făină până când obţii o pastă groasă, ca o smântână. în apă clocotită uşor sărată, pui la fiert câte 1/2 linguriţă de compoziţie, pentru 10 minute.

Serveşti tocăniţa alături de murături şi de găluştele presărate cu pătrunjel.

Tocanita de iepure cu galuste

Tocanita_de_iepure_cu_galuste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.