Branza Mascarpone

Printeaza

Mascarpone

mascarponeIn ciuda aspectului ei, Mascarpone este o brânză în adevăratul sens al cuvântului.

Este produsă din smântână nedegresată din lapte de vacă, uşor fermentată şi bătută.

Are un procent de grăsime impresionant de 85% şi este moale ca untul cu smântână. Este originară din Lombardia. o regiune din nordul Italiei, dar se fabrică în prezent în toată ţara. Există şi o versiune din lapte de bivoliţă, ca replică la tradiţionala mozzarella.

Mascarpone este folosit adesea ca ingredient la prepararea deserturilor precum şi în combinaţie cu fructe coapte de vară, pe vremuri perioada în care era fabricată (astăzi se fabrică de-a lungul întregului an). Are şi alte moduri de întrebuinţare culinară, de pildă în anumite reţete de risotto, ea serveşte ca înlocuitor al untului, conferind mâncării o consistenţă deosebit de bogată.

Mascarpone este un ingredient esenţial al clasicului desert italian tiramisu, care conţine vin de Marsala, ouă şi cafea, intr-un amestec stimulant, al cărui nume se traduce prin „trage-mă în sus”.

Etimologia numelui Mascarpone este controversată. Conform uneia dintre teorii, acesta provine de la expresia spaniolă mas que bueno, însemnând „mai mult decât bun”, este însă posibil să provină de la numele unei familii lombarde din secolele XVI—XVII.

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Halloumi cu rosii

Branza Halloumi

Halloumi, o brânză semitare, albă, din lapte de oaie sau de capră, îşi are originea în Cipru, deşi se produce în cantităţi mari şi în Grecia.

Branza Chevre de Montrachet

Branza Chevre de Montrachet

Diverse brânzeturi din lapte de capră se fabrică în Franţa, si toate au ca nume generic Chevre. Chevre de Montrachet este originară din departamentul Sâone-et-Loire din Burgundia

Branza Danish Blue

Branza Danish Blue

Brânza Roquefort, regina brânzeturilor albastre, a fost victima mai multor tentative de copiere de-a lungul vremii, nici una dintre ele nefiind mai explicită decât Danish Blue sau Danablu.

 

retete

Branza Gouda

Gouda este una dintre brânzeturile care se produc în prezent în numeroase ţări, însă originalul provine din Olanda.

 

Rulouri cu mozzarella si legume

Branzeturi celebre

CAŞ PROASPĂT – sortiment românesc, preparat în zonele montane din lapte de vasă, sau amestec de lapte de vacă şi oaie. Se face din lapte nepasteurizat, încălzit în care se adaugă cheag. EDAM – brânză olandeză, uşor sărată, fabricată dintr-un lapte foarte gras. Se comercializează sub forma unor bulete, sfere cu interior galben pal învelite […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.