Gulas cu carne de vita si slanina afumata

Printeaza

Gulas cu carne de vita si slanina afumata din: ceapă, untură topită, spată de vită, usturoi, boia tare, chimen, slănină afumată, ardei verzi, roşii, rachiu, cartofi, sare, piper.

Ingrediente:Gulas cu carne de vita si slanina afumata

  • 100 g ceapă
  • 40 g untură topită
  • 300 g spată de vită
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de boia tare
  • 1 linguriţă de chimen
  • 1 felie mică de slănină afumată
  • 1 linguriţă de untură topită
  • 2 ardei verzi bine copţi
  • 200 g roşii coapte
  • 1 păhărel de rachiu
  • 800 g cartofi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pregătesc două tigăi şi o crăticioară din pământ cu capac, care vor servi al pregătirea gulaşului. Se taie mărunt ceapa şi se pune jumătate să se rumenească cu untura într-o tigaia

Se taie carnea cuburi, se toacă usturoiul şi se adaugă cepele rumenite împreună cu boiaua, chimenul şi ceaşcă cu apă. Se lasă la foc mic şi se amestecă constant, până când se evaporă apa, după care se ia de pe foc.

Se taie slănina în cubuleţe şi se pune la topit în a doua cratiţă cu untura. Se curăţă ardeii de seminţe, se taie fâşii, se curăţă roşiile şi se taie în sferturi.

Se pun aceste ingrediente peste slănina cu restul de ceapă, se sărează şi se lasă la foc mic timp ţie 20 de minute.

Se reuneşte conţinutul celor doua tigăi în crăticioară şi se pune iar la foc mic. între- timp, se curăţă cartofii şi se taie bucăţi. Separat, se încălzeşte rachiul şi se toarnă apoi în centrul crăticioarei.

Când începe să fumege un pic, se flambează, apoi se acoperă cu apă. Se adaugă atunci cartofii, se asezonează cu sare şi piper, se acoperă şi se ţine pe foc încă 15-20 de minute, până când se fac cartofii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.