Friptura de gaina la cuptor
PrinteazaFriptura de gaina la cuptor din: carne de gaina, untura sau ulei, vin, usturoi.
- 1-2 kg carne de pasăre (o găină întreagă sau copane şi/sau piept)
- 2-3 linguri untură sau ulei
- sare
- opţional: 1 pahar de vin, 4-5 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală şi se tranşează în 6-8 bucăţi mai mari. Dacă este vorba de carne mai tare, se sărează şi se lasă la aer cam o oră. Intr-o tavă cu untură se pun bucăţile de carne şi se toarnă circa o cană de supă sau apă caldă.
Se pun piperul, usturoiul tăiat în feliuţe cât mai fine şi eventual alte mirodenii şi tava se dă la cuptor, la foc domol. Carnea se unge din când în când cu sosul din tavă. Când este aproape gata, se dă focul mai mare şi se adaugă vinul.
Pofta buna!