Frigarui de chiftelute cu oregano si sos de rosii

Printeaza

Frigarui de chiftelute cu oregano si sos de rosii din: carne tocată de porc, zeamă de lămâie, ulei de măsline, usturoi, oregano sau cimbru, ceapa, sos de rosii, mini baghete sau aluat, caşcaval, busuioc.

Ingrediente:Frigarui_de_chiftelute_cu_oregano_si_sos_de_rosii

  • 300 g carne tocată de porc
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • 1 lingură oregano sau cimbru, mărunt
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 350 g sos de roşii
  • 4 mini baghete sau aluat
  • 100 g caşcaval, răzuit
  • busuioc pentru ornat, opţional

Mod de preparare:

Combină carhea cu zeama de lămâie, 1 lingură ulei, usturoiul, zahărul tos şi oregano şi lasă să stea deoparte 10- min, pentru ca aromele să se dezvolte. Modelează chifteluţe şi înfige-le pe ţepuşe.

Incinge uleiul rămas şi rumeneşte ceapa 10 min. Stinge cu sosui de roşii şi lasă să fiarbă la foc mic 5 min.

Incinge grătarul la temperatură potrivită şi frige frigăruile 15-20 min, întorcând frecvent pentru a se pătrunde uniform.

Intre timp, coace mini baghetele conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Taie-le în două, unge cu sos de roşii şi adaugă chifteluţe fripte. Presară caşcaval şi ornează cu busuioc.

Frigarui de chiftelute cu oregano si sos de rosii

Frigarui_de_chiftelute_cu_oregano_si_sos_de_rosii

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Uite, o sa incerc si eu frigaruile astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.