Despre socata

Printeaza

Despre socata. Frecvent preparată în Anglia, la tară, şocata are pentru anumite generaţii gustul specific al verii.

Este o băutură revigorantă pentru zilele caniculare, care au început să caracterizeze verile englezeşti, mai degrabă astăzi decât în perioada de glorie a băuturii.

Pentru prepararea vinului de soc sunt necesare flori complet înflorite, care se taie cu o foarfecă de pe tulpini.

Când aţi strâns o cantitate echivalentă cu o halbă de bere, puneţi florile într-o damigeană şi acoperiţi-le cu 2,5 l de apă clocotită. Adăugaţi sucul de la trei lămâi, 250 g de stafide tocate şi 1,5 kg zahăr.

Când lichidul s-a răcit până la temperatura corpului, se adaugă o cultură de drojdie nutritivă, iar amestecul se lasă să stea, până începe procesul de fermentare şi infuzie.

După aproximativ 4 zile, vinul de soc este separat de ingredientele solide şi lăsat să se limpezească.  După ce s-a limpezit, se păstrează încă două luni, înainte de a fi îmbuteliat.

 

Socata

Socata

 

 

 

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

socata

Socata racoritoare

Socata din: flori de soc, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: inflorescenţe de soc 5l apă 25 linguri zahăr 2 lămâi mari   Mod de preparare: Se pun zahărul, florile de soc şi lămâile tăiate felii mari, într-un borcan de 5 l. Se toarnă apă şi se acoperă borcanul cu folie lejeră. Se lasă la lumină 2-3 […]

Cocktail Barracuda

Cocktail de socata

Cocktail de socata din: socata, apa minerala, pere, menta. Ingrediente: 1 l socată (naturală sau din sirop concentrat din comert) 2 ceşti de apă minerală 2 pere bine coapte câteva frunze de mentă proaspătă   Mod de preparare: Mixează perele la blender sau cu mixerul, până când obtii o pastă dulce. Amestecă toate ingredientele într-o carafă […]

 

socata

Socata cu lamaie si drojdie

Socata cu lamaie si drojdie din: flori de soc, apa, zahar, lamaie, drojdie. Ingrediente: 6 pălăriuţe flori de soc 3 l apă 500 g zahăr 1 lămâie 8 g drojdie Mod de preparare: Speli florile de soc, le usuci pe un prosop şi le pui într-un bor­can. Adaugi zahărul, lămâia feliată şi apa. Acoperi amestecul […]

 

 Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.