Socata racoritoare

Printeaza

Socata racoritoare din: flori de soc, apa, zahar, lamaie.

Florile de soc sunt cunoscute pentru aroma lor plăcută și au fost folosite de secole în medicina tradițională pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii.

Florile de soc sunt adesea folosite pentru a face ceai sau siropuri și sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora simptomele răcelii și gripei.

Fructele de soc sunt de culoare neagră și sunt bogate în antioxidanți, vitamina C și fibre. Aceste fructe pot fi folosite pentru a face sucul de soc sau gem de soc, iar aceste produse pot fi consumate ca atare sau adăugate în rețete culinare.

Sucul de soc:

Sucul de soc se obține de obicei prin stoarcerea fructelor de soc, iar rezultatul este o băutură dulce-acrișoară și aromată. Este adesea consumat ca atare sau amestecat cu apă pentru a-l dilua.

Sucul de soc poate fi și un ingredient în cocktailuri și băuturi non-alcoolice.

Socata este o băutură răcoritoare și efervescentă tradițională, făcută din flori de soc, apă, zahăr și lămâie. Pentru a face socata, florile de soc proaspete sunt lăsate la înmuiat în apă timp de câteva zile, după care se adaugă zahăr și lămâie.

Socata obținută va fermenta în mod natural, creând bule și dându-i o aromă unică. Este o băutură populară în Europa de Est și în alte părți ale lumii, cunoscută și pentru calitățile sale răcoritoare în sezonul cald.

Sucul de soc și socata conțin antioxidanți, vitamine și minerale benefice pentru sănătate.

 

 

Ingrediente:Socata racoritoare

  • inflorescenţe de soc
  • 5l apă
  • 25 linguri zahăr
  • 2 lămâi mari

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se pun zahărul, florile de soc şi lămâile tăiate felii mari, într-un borcan de 5 l.

Se toarnă apă şi se acoperă borcanul cu folie lejeră.

Se lasă la lumină 2-3 zile.

 

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.