Placinta taraneasca din aluat fraged
PrinteazaPlacinta taraneasca din aluat fraged din: faina, lapte, drojdie, unt, sare, zahar, branza de vaci, oua, lamaie.
Pentru aluat:
- 1/2 kg faină
- 1 cană de lapte
- 1 nucă de drojdie
- 2 linguri cu unt
- sare
- 2 linguri cu zahăr
Umplutura:
- 1 kg brânză de vaci
- 4 ouă
- 1 linguriţă cu sare
- răzătură de lămâie
- 1 pahar cu zahăr
Mod de preparare:
Frământaţi un aluat din: faină, lapte cald, drojdie (lichefiată cu 2 linguri de zahăr şi 1/2 linguriţă cu sare) şi 2 linguri cu unt topit.
Frământaţi aluatul 5-7 min, apoi întindeţi foaie groasă pe planşeu, ungeţi cu o lingură de unt moale, împăturiţi, întindeţi cu sucitorul. împăturiţi din nou, puneţi aluatul la frigider pentru 1/2 oră. Scoateţi aluatul, întindeţi foaie mare, ungeţi cu unt cald şi strângeţi sul.
Treceţi cu sucitorul peste sul, apoi întindeţi foaie subţire. Faceţi umplutura: amestecaţi brânza de vaci cu ouăle, zahărul şi răzătură de lămâie. Omogenizaţi amestecul. Strângeţi aluatul într-un bulgăre mare, împăturiţi în patru, întindeţi cu sucitorul o foaie pe care o împărţiţi în patru.
Pe fiecare foaie puneţi umplutura de brânză, rulaţi, puneţi în tava neunsă. Procedaţi astfel până când terminaţi aluatul şi umplutura. Puneţi tava în cuptorul cald pentru 30-40 min. Este gata când plăcinta s-a rumenit.
Serviţi plăcinta călduţă sau rece, tăiată felii mari.
Pofta buna!