Placinta taraneasca din aluat fraged

Printeaza

Placinta taraneasca din aluat fraged din: faina, lapte, drojdie, unt, sare, zahar, branza de vaci, oua, lamaie.

Ingrediente:Placinta taraneasca din aluat fraged

Pentru aluat:

  • 1/2 kg faină
  • 1 cană de lapte
  • 1 nucă de drojdie
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • 2 linguri cu zahăr

Umplutura:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă cu sare
  • răzătură de lămâie
  • 1 pahar cu zahăr

 

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat din: faină, lapte cald, drojdie (lichefiată cu 2 linguri de zahăr şi 1/2 linguriţă cu sare) şi 2 linguri cu unt topit.

Frământaţi aluatul 5-7 min, apoi întindeţi foaie groasă pe planşeu, ungeţi cu o lingură de unt moale, împăturiţi, întindeţi cu sucitorul. împăturiţi din nou, puneţi aluatul la frigider pentru 1/2 oră. Scoateţi aluatul, întindeţi foaie mare, ungeţi cu unt cald şi strângeţi sul.

Treceţi cu sucitorul peste sul, apoi întindeţi foaie subţire. Faceţi umplutura: amestecaţi brânza de vaci cu ouăle, zahărul şi răzătură de lămâie. Omogenizaţi amestecul. Strângeţi aluatul într-un bulgăre mare, împăturiţi în patru, întindeţi cu sucitorul o foaie pe care o împărţiţi în patru.

Pe fiecare foaie puneţi umplutura de brânză, rulaţi, puneţi în tava neunsă. Procedaţi astfel până când terminaţi aluatul şi umplutura. Puneţi tava în cuptorul cald pentru 30-40 min. Este gata când plăcinta s-a rumenit.

Serviţi plăcinta călduţă sau rece, tăiată felii mari.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.