Prajitura din aluat fraged cu piersica si zmeura

Printeaza

Prajitura din aluat fraged cu piersica si zmeura din: faina, unt, zahar pudr, zmeura, piersici, biscuiti cu migdale, fulgi de migdale.

Ingrediente:Prajitura din aluat fraged cu piersica si zmeura

  • 175 g făină
  • 125 g unt, la temperatura camerei, tăiat cuburi
  • 60 g zahăr pudră
  • 300 g zmeură
  • 3 piersici tăiate felii
  • 4 biscuiţi cu migdale, zdrobiţi
  • 3 linguri fulgi de migdale, rumeniţi

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 7/200 C. Combină la mixer făina, un praf de sare, zahărul pudră şi untul, pentru a obţine un aluat fraged.

Dacă este prea moale, adună-l într-o minge, acoperă cu folie alimentară şi dă la rece până se întăreşte ca să poată fi întins în foaie.

Pe suprafaţa de lucru presărată cu făină întinde aluatul într-o foaie groasă de 5 mm. Tapetează o formă de
copt şi aşază alauatul. înţeapă din loc în loc şi dă la congelator 15 min.

Pune deasupra folie de aluminiu şi boabe de fasole uscată şi dă la cuptor 10-12 min. îndepărtează boabele şi folia şi dă din nou la cuptor 3-4 min. Lasă să se raceasca.

Intr-un vas pe foc înmoaie t 3 zmeura, uşor zdrobită, şi apoi lasă să se răcească.

Redu temperatura cuptorului la semnul 6/180 °C. Presară zmeura răcită, piersicile, biscuiţii şi fulgii de migdale şi dă din nou la cuptor pentru 8-10 min.

Lasă să se răcească în formă 10 min înainte de a transfera pe grătar metalic.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.