Aluat fraged cu esenta de rom si coaja rasa de lamaie

Printeaza

Aluat fraged cu esenta de rom si coaja rasa de lamaie din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, esenta de rom, coaja rasa de lamaie.

Ingrediente:Aluat fraged cu esenta de rom si coaja rasa de lamaie

  • 200 g unt
  • zahăr
  • 1 praf sare
  • 3 ouă întregi
  • 250 gg făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • puţin lapte
  • esenţă de rom şi coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Untul se freacă cu zahărul până devine spumă, se încorporează ouăle bătute ca pentru omletă şi, puţin câte puţin, făina amestecată cu praful de copt şi sarea, adăugând puţin lapte.

Aluatul trebuie să fie moale, să curgă. Se adaugă aromele şi compoziţia se toarnă într-o formă de chec ceva mai lată. Se coace la foc potrivit 40 minute.

Se lasă să se răcească, apoi se taie în blaturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.