Miel inabusit cu vin, bacon si legume
PrinteazaMiel inabusit cu vin, bacon si legume din: pulpă mare de miel, sare, piper negru, ulei de masline, bacon cu striuri, cepe roşii, usturoi, plante aromatice proaspete (cimbru, rozmarin, dafin), cartofi, rădăcină de telină, morcovi, rădăcini de păstârnac, vin alb
Ingrediente:
- 1 pulpă mare de miel
- sare si piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- 6 felii groase de bacon cu striuri
- 3 cepe roşii, decojite şi tăiate în sferturi
- 3 căţei de usturoi, decojiţi şi tăiaţi în felii
- 2 mâini bune de plante aromatice proaspete (cimbru, rozmarin, dafin), amestecate
- 4 cartofi mari, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mari
- 1 rădăcină de telină, decojită şi tăiată în bucăţi mari
- 6 morcovi mari, răzuiţi de coajă şi tăiaţi în jumătate
- 3 rădăcini de păstârnac, răzuite de coajă şi tăiate în jumătate
- 1 sticlă de vin alb
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 170°C/treapta 3 la cel pe gaz. Intr-un vas mare tip caserolă sau într-o tavă adâncă pentru copt, puneţi câteva linguri bune de ulei de măsline şi prăjiţi carnea de miel, bine condimentată, până ce s-a rumenit pe toate părţile.
Adăugaţi baconul, ceapa şi usturoiul şi continuaţi să mai-căliţi totul încă 3 minute. Apoi aşezaţi în vas plantele aromatice şi legumele, turnaţi vinul îndoit cu apă, aduceţi totul la punctul de fierbere şi acoperiţi bine conţinutul cu o folie de bucătărie.
In cuptorul preîncălzit, coaceţi totul timp de 5 ore, până s-a frăgezit bine, condimentând după gust sucul lăsat de ingrediente. Pentru a servi, tăiaţi o bucată consistentă de carne, adăugaţi o parte din legume şi consumaţi-le alături de nişte pâine prăjită, numai bună pentru a absorbi sosul.
Pofta buna!