Iahnie de fasole cu coriandru si dafin

Printeaza

Iahnie de fasole cu coriandru si dafin din: fasole boabe, ceapa, coriandru, foi de dafin, bulion, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Iahnie_de_fasole_cu_coriandru_si_dafin

  • 400 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • o legătură coriandru
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri bulion
  • 70 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

O ceapă si coriandrul se taie si se mixează cu sare şi un praf de piper. Fasolea se pune la în­muiat în apă rece cu două ore înainte de pregătire.

Se pune la fiert cu 1,5 litri apă, foile de dafin şi sarea. Cealaltă ceapă se câleste în ulei cât să devină maronie, dar nu arsă.

Fasolea se scurge, se păstrează 200 ml apă în care a fiert si jumătate din fasole se mixează şi apoi se pune pe foc cu ceapa si coriandrul mixat.

Se adaugă ceapa călită, apa de la fierberea fasolei, se pune bu­lionul şi se mai fierbe 10 minute.

Iahnie de fasole cu coriandru si dafin

Iahnie_de_fasole_cu_coriandru_si_dafin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.